Mai mulți educatori, învățători și profesori au fost premiați cu 50 mii, 20 de mii și 15 mii de lei. Pe ce criterii?
Full Article 3 minutes read

Mai mulți educatori, învățători și profesori au fost premiați cu 50 mii, 20 de mii și 15 mii de lei. Pe ce criterii?

În Republica Moldova au fost premiați cei mai buni educatori, învățători și profesori. Au fost acordate premii de până la 50 de mii de lei pentru cei care s-au clasat pe locul I la concursul republican desfășurat de Ministerul Educației, 25 de mii de lei – pentru cei care au fost pe locul II și câte 15 000 de lei – pentru locul III. 11 persoane – educatori, învățători și profesori – s-au ales cu premii. 

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a raportat, pe 7 octombrie, că au fost premiați cei mai buni educatori, învățători și profesori din țară. Premiile au fost oferite în timpul unei ceremonii festive dedicate Zilei profesionale a lucrătorului din învățământ.

Înainte de aceasta, a precizat Ministerul, a avut loc concursul republican „Pedagogul Anului” 2024 care s-a desfășurat în trei etape. Concursul a avut trei categorii de învingători: educatorul anului, învățătorul anului și profesorul anului pentru două arii curriculare distincte. La competiție au participat cadre didactice din întreaga țară, iar din fiecare categorie au fost selectați câte trei câștigători.

Pedagogii care s-au clasat pe locul I au fost premiați cu câte 50 000 de lei și li s-a conferit titlul „Pedagogul anului”. Câștigătorii locului II au primit câte 25 000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar cei de pe locul III – câte 15 000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului.

Premiul I:

Titlul „Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Limbă și Comunicare”, a ajuns la profesoara de limba și literatura română de la liceul „Constantin Stere” din orașul Soroca Drăgălina Mihalcean.

A fost declarat „Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Matematică și Științe” profesorul de fizică de la liceul „Ion Luca Caragiale” din municipiul Orhei Veaceslav Macrinici.

Titlul „Învățătorul anului 2024” a ajuns la Mariana Crușnevschi – învățătoare la gimnaziul „Victor Dumbrăveanu” din satul Corlăteni, raionul Rîșcani.

Premiul II:

Titlul „Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Limbă și Comunicare”, a ajuns la profesoara de limba engleză a liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți, Elena Vasilachi.

„Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Matematică și Științe”, a ajuns la profesoara de chimie la liceul „Constantin Popovici” din satul Nihoreni, raionul Rîșcani, Dina Gumennaia.

„Învățătorul anului 2024” a ajuns la învățătoarea din cadrul liceului „Ion Creangă” din municipiul Chișinău Tatiana Midrigan.

„Educatorul anului 2024” a ajuns la educatoarea instituției de educație timpurie nr.8 „Andrieș” din municipiul Ceadîr-Lunga Ecaterina Cojocari.

Premiul III:

Titlul „Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Limbă și Comunicare”, a ajuns la profesoara de limba română la liceul „Andrei Straistă” din orașul Anenii Noi, Rodica Gotca.

„Profesorul anului 2024”, aria curriculară „Matematică și Științe”, a ajuns la profesorul de fizică al gimnaziului Sociteni, raionul Ialoveni, Dumitru Rusnac.

„Învățătorul anului 2024” a ajuns la învățătorul gimnaziului „Mihai Viteazul” din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă” Ștefan Surjenco. El este și învățător la liceul „Alexandru cel Bun” din Bender.

„Educatorul anului 2024” a ajuns la Diana Vidrașco – educatoare la instituția de educație timpurie nr.4 „Clopoțel” din municipiul Orhei.

Potrivit Ministerului, concursul „Pedagogul anului” este organizat începând cu anul 2006. În acest an, la etapa republicană a concursului au participat 55 de cadre didactice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: