„Mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit”. Maia Sandu discutat cu șase lideri europeni despre Moldova
Full Article 2 minutes read

„Mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit”. Maia Sandu discutat cu șase lideri europeni despre Moldova

Președinta Maia Sandu a vorbit cu liderii României, Franței, Marii Britanii, Germaniei, Poloniei și Consiliului European despre modalități de a face Republica Moldova mai prosperă. Discuțiile au avut loc în marja Summit-ului Comunității Politice Europene (CPE) din Oxfordshire. 

Maia Sandu a anunțat pe rețelele de socializare că, în marja summit-ului CPE din Oxfordshire, la care participă, a avut loc ședința unui grup de lucru, care a discutat despre Republica Moldova. Grupul de lucru a fost format din șefa statului, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Marii Britanii, Keir Starmer, care este gazda summit-ului, premierul Poloniei, Donald Tusk, și președintele Consiliului European, Charles Michel.

La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă. (…) Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri”, a menționat șefa statului.

Președinta a menționat că participanții la discuții și-au „reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele” care sunt implementate.

***

Precizăm că Summit-ul CPE din Oxfordshire, Marea Britanie are loc pe 18 iulie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: