Mai puțină nicotină. Proiectul privind accesul la țigările electronice, adoptat în lectura a doua
Full Article 2 minutes read

Mai puțină nicotină. Proiectul privind accesul la țigările electronice, adoptat în lectura a doua

Parlamentul a aprobat, în a doua lectură, modificările la Legea privind controlul tutunului. Proiectul prevede limitarea accesului la produsele din tutun încălzit și țigările electronice.

Documentul interzice expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Inițiativa are drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe, protejarea sănătății populației de consecințele consumului de tutun și ale expunerii la fumul de tutun. 

În proiect a fost inclusă și propunerea de excludere a excepțiilor de etichetare a unor produse de tutun. Astfel, cerințele de imprimare a avertismentelor de sănătate se vor aplica și asupra produselor din tutun și produselor conexe destinate vânzării în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free.

Deputații au propus și scăderea cantității de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg/1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătății.

Totodată, proiectul de lege include modificări la Codul contravențional al Republicii Moldova, care vizează încălcarea prevederilor de prevenire a accesului minorilor la produsele din tutun şi la produsele conexe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: