Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegației APCE. Despre ce au discutat?
Full Article 50 second read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii delegației APCE. Despre ce au discutat?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu membrii delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), astăzi, 11 iunie. Aceștia efectuează o vizită în Republica Moldova, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Șefa statului a salutat faptul că APCE a decis să trimită misiunea de observare a alegerilor la Chișinău, în situația în care în 2020 acest lucru nu a fost posibil, din cauza pandemiei.

„Am discutat despre modul în care este pregătit scrutinul, inclusiv despre felul în care vor funcționa secțiile de vot deschise în diasporă și în regiunea transnistreană, și cum pot fi asigurate condițiile necesare pentru exprimarea liberă și democratică a voinței cetățenilor, în conformitate cu legislația Republicii Moldova și cea internațională”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 17 concurenți electorali, iar alte două dosare se află în proces de examinare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: