Maia Sandu a avut o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA. Despre ce au discutat
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA. Despre ce au discutat

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din țară și din regiune, impactul economic al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru proiectele de modernizare a Republicii Moldova realizate cu sprijin american, pentru susținerea proceselor democratice și pentru sprijinul suplimentar anunțat de SUA în contextul războiului din Ucraina, deja recepționat la Chișinău. La fel, Maia Sandu și-a exprimat dorința de a intensifica cooperarea bilaterală dintre Moldova și SUA, inclusiv prin dezvoltarea relațiilor comerciale.

La rândul lor, membrii Congresului SUA și-au exprimat aprecierea pentru reacția autorităților și pentru implicarea cetățenilor moldoveni în criza refugiaților din Ucraina. Ei au dat asigurări că SUA vor fi alături de Moldova în atenuarea consecințelor războiului, în recuperarea economică și în asigurarea securității energetice.

Precizăm că oficialii americani au vizitat Centrul de asistență pentru refugiați de la MoldExpo și s-a întâlnit cu prim-ministra Natalia Gavriliță și reprezentanți ai societății civile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: