Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Italiei. Despre ce au discutat?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Italiei. Despre ce au discutat?

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, astăzi, 18 iunie. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale pe care Maia Sandu o efectuează în aceste zile la Roma, la invitația omologului său.

„Am menționat că mizăm pe deschiderea autorităților italiene în sensul simplificării condițiilor de călătorie a cetățenilor noștri în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale UE. De asemenea, am abordat subiectele de pe agenda regională și europeană, menționând că mizăm pe susținerea Italiei la Bruxelles. În special, avem nevoie de sprijin în atingerea obiectivelor stipulate în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și în consolidarea Parteneriatului Estic”, a spus Maia Sandu.

Un subiect al discuției dintre cei doi șefi de stat a vizat comunitățile de moldoveni din Italia, problemele cu care se confruntă diaspora și felul în care aceasta poate contribui la buna cooperare dintre Republica Moldova și Italia.

„Am vorbit cu domnul Matarella și despre relațiile economice și comerciale dintre țările noastre, dezvoltate pe parcursul celor 29 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și despre posibilitatea de a le amplifica și de a extinde domeniile de interes investițional. Mai multe investiții înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe contribuții bugetare, deci și o țară mai bogată”, a mai spus Maia Sandu.

La rândul său, președintele Sergio Mattarella a dat asigurări că Italia va rămâne un susținător activ al Republicii Moldova.

La final, părțile au convenit să mențină un dialog dinamic, prilej cu care Maia Sandu l-a invitat pe omologul său italian să viziteze Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: