Maia Sandu a cerut Guvernului să schimbe temporar legislația din cauza protestelor Partidului ȘOR 
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a cerut Guvernului să schimbe temporar legislația din cauza protestelor Partidului ȘOR 

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației „care va permite Poliției să asigure ordinea publică” în timpul protestelor Partidului ȘOR, care au loc la Chișinău începând cu 18 septembrie. 

„Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației care va permite Poliției să asigure ordinea publică chiar și în condițiile în care unii actori din administrația locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară”, a spus președinta cu referire la primarul Ion Ceban. „Pacea și securitatea cetățenilor este prioritatea noastră, mai ales acum când vedem că războiul este foarte aproape”, a adăugat Sandu.

Totodată, președinta a mulțumit forțelor de ordine care au evacuat corturile, instalate de protestatari, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

„Mulțumesc forțelor de ordine că au reușit să mențină ordinea publică în contextul protestelor organizate și finanțate de hoți. Le mulțumesc forțelor de ordine că au intervenit profesionist evitând violențele în evacuarea de pe carosabil a corturilor instalate ilegal pentru a bloca deplasarea chișinăuienilor”, a comunicat Sandu. „Contăm și mai departe pe polițiști și carabinieri pentru păstrarea ordinii publice și a liniștii în societate”, a conchis președinta.

De menționat că ieri, la Chișinău, relațiile dintre primarul Ion Ceban și Poliție au intrat într-o nouă rundă de contradicții, care au provocat ambuteiaje considerabile în capitală. Și toate acestea, din cauza corturilor pe care simpatizanții partidului ȘOR le-au instalat duminică pe carosabil — între Parlament și administrația prezidențială.

S-a ajuns până la faptul că primarul Ceban a blocat personal un segment al bulevardului Ștefan cel Mare, iar poliția a amintit despre faptul că pentru aceasta, edilul ar putea fi suspendat din funcție pe un termen de până la un an.

Până la urmă, poliția a demontat corturile, iar primarul a acuzat autoritățile de „impotență”, care „se mobilizează dacă le arăți pastila”. De notat că premierul a declarat deja că, Comisia pentru Situații Excepționale ar putea interzice blocarea drumurilor în timpul protestelor și astfel, „să instaureze ordinea în centrul capitalei, chiar dacă frăția penalilor și primarul de Chișinău își doresc să organizeze dezordine”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: