Maia Sandu a comentat construcția podului de la Ungheni, care va lega Moldova de rețeaua europeană de transport rutier
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a comentat construcția podului de la Ungheni, care va lega Moldova de rețeaua europeană de transport rutier

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis pe 21 decembrie un mesaj prin care salută aprobarea finanțării pentru lucrările de construcție a podului ce va conecta orașul Ungheni din Republica Moldova și comuna Ungheni din România.

Parteneriatul moldo-român dă roade: curând va începe construcția podului de la Ungheni. Ieri autoritățile de la București au anunțat aprobarea finanțării în valoare de 16,5 milioane de euro pentru construcția podului rutier de peste Prut, care va uni cele două localități Ungheni de pe cele două maluri ale râului”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Podul va avea patru benzi și va spori capacitatea de trafic internațional de mărfuri și pasageri între Republica Moldova și România, dar și oportunitățile de schimburi economice dintre țările noastre. Acesta va consolida conectarea Moldovei la rețeaua europeană de transport rutier.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, program al Uniunii Europene în domeniile transporturilor, digitalului și energiei. Lucrările vor porni la începutul anului 2023. Costul total al proiectului este de 33 de milioane de euro, acesta urmând să fie realizat în termen de 3,5 ani.

Maia Sandu a comentat construcția podului de la Ungheni, care va lega Moldova de rețeaua europeană de transport rutier

Amintim că anunțul privind aprobarea finanțării a fost făcut, pe 20 decembrie de către Guvernul României. Potrivit Secretarului de stat al Ministerului Transporturilor al României, Irinel Ionel Scriosteanu, principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spații închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: