Maia Sandu a conferit Titluri onorifice pentru 8 oameni de cultură din țara noastră
Full Article 50 second read

Maia Sandu a conferit Titluri onorifice pentru 8 oameni de cultură din țara noastră

Președinta Maia Sandu a conferit Titlul onorific „Maestru în Artă” și Titlul onorific „Artist Emerit” pentru 8 oameni de cultură din țara noastră. Un decret prezedințial în acest sens a fost semnat pe 9 mai.

Titlul onorific „Maestru în Artă” i s-a conferit:

– Valentinei Bahcevah (pictoriță)

– Igor Iachimciuc (țambalagiu)

– Vasile Moșanu (pictor)

– Aurelia Nașcu (pictoriță)

– Mircea Pușcașu (sculptor)

– Alexandru Șura (țambalagiu)

– Alexandru Timofeev (pianist, compozitor)

Totodată, vocalistei Ana Everling i-a fost conferit Titlul onorific „Artist Emerit”.

În decret se arată că distincțiile au fost acordate artiștilor pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională, precum și pentru contribuție substanțială la păstrarea și dezvoltarea valorilor spirituale ale neamului și promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: