UPDATE Maia Sandu va candida pentru încă un mandat de președinte? Interviu Bloomberg
Full Article 2 minutes read

UPDATE Maia Sandu va candida pentru încă un mandat de președinte? Interviu Bloomberg

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a confirmat, într-un interviu pentru publicația Bloomberg, că va candida pentru încă un mandat. De asemenea, șefa statului și-a exprimat speranța că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în anul 2030.

UPDATE (8 IUNIE) În cadrul ediției din 7 iunie a emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, președinta Maia Sandu a declarat că nu a anunțat că va candida la următoarele alegeri prezidențiale, după cum se arăta într-un interviu acordat de aceasta pentru agenția americană Bloomberg. Șefa statului a menționat că a fost vorba despre o neînțelegere, iar ulterior jurnaliștii au rectificat greșeala.

Știrea inițială

Șefa statului a discutat cu jurnaliștii străini despre parcursul european al Republicii Moldova și pericolul din partea Federației Ruse. Potrivit Maiei Sandu, Moscova încearcă să destabilizeze R. Moldova, însă țara noastră ar putea fi primită în UE în următorii 7 ani, în pofida prezenței trupelor ruse în regiunea transnistreană.

„Secretul soluționării conflictului separatist este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția. Acest lucru va plasa  țara cu o populație de 2,6 mln de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe o cale clară de aderare la UE și va arăta locuitorilor din Transnistria că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice pentru viața lor, a declarat președintele Maia Sandu”, se arată în articolul Bloomberg.

Maia Sandu și-a confirmat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova.

„A declarat că se pregătește să candideze pentru realegerea de anul viitor pentru a menține sentimentul pro-european, pentru a evita o scădere a sprijinului pentru ieșirea din orbita Moscovei”, menționează jurnaliștii străini.

Amintim că, pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Anterior, în perioada iunie-noiembrie 2020, Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru al țării.

Următoarele alegeri prezidențiale ar urma să se desfășoare, în Republica Moldova, în anul 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: