Maia Sandu a discutat cu Klaus Iohannis: Au fost analizate noi opțiuni de sprijin pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu Klaus Iohannis: Au fost analizate noi opțiuni de sprijin pentru Moldova

Președinta Maia Sandu, a avut pe 6 mai o convorbire telefonică cu președintele României, Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre evoluțiile de securitate din Republica Moldova și din regiune, dar și despre consecințele economice și umanitare ale războiului din Ucraina.

Președinta Maia Sandu a adresat mulțumiri României pentru ajutorul nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru țara noastră și pentru asistența umanitară oferită pentru a face față crizei refugiaților.

În context, Klaus Iohannis a anunțat că sprijinul financiar direct în valoare de zece milioane de euro pentru țara noastră, anunțat de România cu ocazia Conferinței privind Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, organizată la 5 aprilie 2022 la Berlin și co-prezidată de România, Germania și Franța, va fi operaționalizat în perioada următoare.

Totodată, Iohannis a reiterat solidaritatea deplină a României cu Republica Moldova, analizând împreună cu omologul său noi opțiuni concrete de sprijin pe care România îl poate oferi, în continuare, în această criză, pe toate palierele.

Au fost abordate și evoluțiile recente înregistrate în regiunea separatistă Transnistria. Cei doi șefi de stat au condamnat orice provocări și tentative de a atrage Moldova în acțiuni care pot pune în pericol pacea și securitatea țării noastre.

Șeful statului român a reiterat sprijinul ferm al României pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: