Maia Sandu a discutat cu președinta Georgiei: „Sprijin ferm al R. Moldova pentru poporul georgian în lupta sa pentru democrație”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu președinta Georgiei: „Sprijin ferm al R. Moldova pentru poporul georgian în lupta sa pentru democrație”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a avut astăzi o convorbire telefonică cu Președinta Georgiei, Salome Zourabichvili.

În cadrul discuției, cele două șefe de stat au abordat pregătirile ambelor țări pentru exerciții democratice importante din luna octombrie: alegerile prezidențiale și referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană în Moldova, precum și alegerile parlamentare din Georgia.

Președinta Maia Sandu a reiterat sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru poporul georgian în lupta sa pentru democrație și aspirația de a deveni parte a marii familii europene.

Votul din 26 octombrie e perceput ca un moment decisiv pentru Georgia – partidele de opoziție îl prezintă ca pe o alegere dură între Rusia și Occident.

Politicienii spun că partidul de guvernământ, Visul Georgian, a orientat țara – care în ultimele două decenii a fost un aliat al SUA și al Europei – către Rusia. Opoziția promite să restabilească relațiile confortabile ale Georgiei cu Occidentul.

Această temă a energizat suporterii opoziției din clasa mijlocie, care provin din mediul urban.

În primăvară, au ieșit cu zecile de mii în stradă ca să protesteze față de ceea ce ei au numit „Legea rusească”, prin care ONG-urilor și organizațiilor de presă care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate li se cere să se înregistreze.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: