Maia Sandu cere CEC să prelungească programul secțiilor de votare unde s-au format cozi. Mesajul pentru diaspora
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cere CEC să prelungească programul secțiilor de votare unde s-au format cozi. Mesajul pentru diaspora

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a solicitat Comisiei Electorale Centrale să prelungească programul secțiilor de votare acolo unde sunt cozi, pentru ca toți alegătorii cu drept de vot să își poată exercita dreptul de a-și alege președintele. 

„Am văzut o mobilizare extraordinară în diaspora. Oameni buni din diaspora, sunteți minunați. E foarte impresionant ce faceți dumneavoastră și cei care au mers sute de kilometri ca să ajungă la secția de vot și care stați în rând ore în șir. Ne încurajați și pe noi și pe cei de acasă. Noi am făcut o solicitare către autorități, către CEC, să prelungească perioada de vot pentru secțiile de vot unde sunt cozi, așa încît toți să reușească să voteze”, a declarat Maia Sandu.

Candidata la funcția de președinte a transmis un mesaj și către autorități.

„Să înceteze cu toate aceste tentative de fraudare a alegerilor. Ne raportează oamenii tot felul de tentative. Nu faceți abuzuri, nu încălcați legea, pentru că vom insista să fie predepsiți toți cei care fraudează alegerile”, a precizat Sandu.

Amintim că vicepreședinta PAS Olesea Stamate a declarat că formațiunea a primit de dimineață mii se semnalări cu privire la anumite încălcări depistate în procesul de votare și au fost depuse deja câteva sute de sesizări la poliție.

***

Pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

Potrivit datelor CEC, până la ora 14:00 au votat peste 25,5% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: