Maia Sandu cere tragerea la răspundere penală celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Rusia
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu cere tragerea la răspundere penală celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Rusia

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au sesizat Procuratura Anticorupție în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor celor care au negociat și organizat semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă. Anunțul a fost făcut de președinta formațiunii, Maia Sandu, marți, 28 aprilie. 

Maia Sandu a precizat că este vorba de viceprim-ministrul, ministrul finanțelor, Serghei Pușcuța, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguță, dar și alte persoane implicate în aceste procese, despre care lidera PAS acuză guvernarea că „preferă să le țină ascunse”.

„Unele prevederi ale Acordului de împrumut încheiat cu Federația Rusă sunt în detrimentul intereselor naționale ale Republicii Moldova și implică riscuri majore pentru securitatea statului. Conform acestui acord, Republica Moldova își poate pierde de facto independența economică, deoarece datoriile unor companii private se pot transforma în datorii ale statului Republica Moldova față de Federația Rusă”, a argumentat Maia Sandu.

Așa cum am anunțat anterior, am sesizat Procuratura Anticorupție în vederea tragerii la răspundere penală a tuturor…

Geplaatst door Maia Sandu op Maandag 27 april 2020

Amintim că, luni, 27 aprilie, deputații din grupul politic Pro Moldova, Andrian Candu și Serghei Sîrbu, au anunțat că au sesizat Procuratura Generală, în legătură cu faptul că șeful statului și președinta legislativului au semnat legea de asumare a răspunderii guvernului fără a aștepta expirarea a trei zile, așa cum prevede Constituția. Separat, a fost depus un alt denunț pe numele lui Igor Dodon, pe motiv de șantaj.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: