Maia Sandu, după bombardamentele rusești în Ucraina: „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, după bombardamentele rusești în Ucraina: „Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig”

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj după ce infrastructura civilă și energetică a Ucrainei a fost supusă unui nou bombardament. Președinta susține că oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi”, a scris Maia Sandu.

Șefa statului informează că organele competente rezolvă problemele tehnice în acest sens.

„Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că Republica Moldova se confruntă cu noi întreruperi masive de energie electrică, ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

Serviciile operatorilor de telefonie Moldcell, Orange și Moldtelecom sunt parțial sau total indisponibile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: