Maia Sandu i-a felicitat pe cetăţenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou: „Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu i-a felicitat pe cetăţenii care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou: „Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ”

Președinta Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare moldovenilor care sărbătoresc, pe 25 decembrie, Crăciunul pe stil nou. Șefa statului le-a mulțumit cetățenilor că și-au deschis în acest an ușile caselor pentru a primi refugiații ucraineni. „Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an – ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă”, susține Maia Sandu. 

„După un an greu, am ajuns în pragul luminatelor sărbători de Crăciun. Craciunul e despre naștere și celebrare, despre viață și speranță, despre generozitate și smerenie. (…) Nu e sărbătoare mai așteptată de către cei mici, dar și de către cei mari, de către cei numeroși, dar și de către cei singuri. Fiecare dintre noi, în aceste zile, are nevoie de o mică minune. Fiecare dintre noi, în aceste zile, poate face o mică minune pentru celălalt”, comunică șefa statului, pe Facebook.

Maia Sandu menționează că „în pomul din anul acesta vom avea parte de mai puține luminițe, dar cu siguranță vom fi și vom rămâne de partea luminii”.

„De partea luminoasă a lumii. Nu opulența, nu răsfățul, nu risipa marchează spiritul acestei sărbători, ci grija. Grija naturală față de ceea ce avem, de aproapele nostru, de curățenia obrazului, de frumusețea lumii pe care o lăsăm după noi”, susține președinta.

„Atunci când vorbim despre spiritul creștin, vorbim exact despre ceea ce ați făcut, dragi moldoveni, în acest an – ați deschis, fără să așteptați recompensă și mărire, ușile caselor voastre și ați împărțit bucata de pâine cu vecinii noștri ucraineni, aflați în mare cumpănă”, adaugă Maia Sandu, într-un mesaj către cetățeni.

„Ați fost și sunteți demni, inimoși și săritori la nevoie. Sunt mândră și recunoscătoare vouă. O lume întreagă a văzut cât sunteți de mărinimoși. Vă doresc sărbători frumoase, alături de cei dragi! Pace în suflet, pace în case, pace pe pământ! Crăciun fericit!”, comunică Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: