Maia Sandu îl acuză pe Dodon că a bătut palma cu Platon. Aceștia resping afirmațiile: „Este grețos”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu îl acuză pe Dodon că a bătut palma cu Platon. Aceștia resping afirmațiile: „Este grețos”

Omul de afaceri Veaceslav Platon declară că se va adresa în instanță în urma acuzațiilor făcute de către candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la prezidențiale, Maia Sandu. Reacția vine după ce Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing de presă că Veaceslav Platon pune la cale un furt bancar de proporții, iar oponentul ei, candidatul independent susținut de socialiști, Igor Dodon, i-a dat undă verde. Ultimul respinge acuzațiile, scrie TV8.

Omul de afaceri susține că nu a avut nicio întâlnire cu Igor Dodon de când nu mai este deputat. Veaceslav Platon a calificat drept „grețos” ceea ce a declarat candidata PAS:

„Ceea ce spune Maia Sandu este grețos. Acestea sunt metodele lui Vladimir Plahotniuc, (n.r. fostul lider al Partidului Democrat). Îmi pare rău că ea a preluat metodele lui de conducere a rafalelor politice. Îmi pare foarte rău că în această țară  politicienii nu au învățat nici o lecție din perioada lui Plahotniuc. Lucrurile pe care el le-a pus la cale sunt viabile datorită politicienilor care preiau puterea. Ei folosesc toate metodele pentru a ajunge la putere și asta este foarte trist”.

Mai mult, Veaceslav Platon susține că a fost maltratat în penitenciar din cauza că autoritățile de atunci îi cereau să depună mărturii false împotriva Maiei Sandu:

„Îmi pare rău că aud aceasta de la omul pentru care eu am suferit. Am fost bătut în celulă pentru a depune mărturii false împotriva ei, dar nu am făcut asta și niciodată nu aș face-o, chiar dacă mi-au fost oferite mai multe beneficii. Ceea ce spune ea este un fals și ea știe asta. Pentru mine asta este un șoc și eu nu înțeleg care este viitorul acestui stat”.

Reacția vine după ce, în cadrul briefingului din 6 noiembrie, candidata la funcția de președinte al țării Maia Sandu a declarat că „Igor Dodon a cerut ajutorul celor mai mari bandiți, eliberându-i de la închisoare sau micșorându-le termenul de condamnare. Acești bandiți merg la agenții economici cu pistolul la tâmplă și cer bani pentru finanțarea lui Igor Dodon. Actualul președinte i-a dat undă verde lui Platon pentru o nouă hoție bancară. Pune la cale o nouă fraudă bancară de proporții”.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon a respins acuzațiile: „Aberațiile electorale ale doamnei Maia Sandu se situează undeva între comic și cosmic. Dumneaei va înregistra în această campanie recordul la nesimțire politică”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: