Maia Sandu, în dialog cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. A fost subliniată importanța unui dialog pașnic între Chișinău și Transnistria
Full Article 50 second read

Maia Sandu, în dialog cu șeful Misiunii OSCE în Moldova. A fost subliniată importanța unui dialog pașnic între Chișinău și Transnistria

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, subliniază importanța unui dialog pașnic între cele două maluri ale Nistrului, prin oferirea garanțiilor de securitate tuturor cetățenilor. Declarațiile au fost făcute de Sandu în cadrul unei întrevederi cu șeful Misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch, care își încheie mandatul în țara noastră.

Potrivit unui comunicat emis de Președinție, oficialii au discutat în cadrul întrevederii mai multe subiecte de actualitate, în special despre situația din regiunea transnistreană în contextul războiului din Ucraina.

Instituția prezidențială anunță că șefa statului a subliniat importanța unui dialog pașnic între cele două maluri ale Nistrului, prin respectarea drepturilor omului și oferirea garanțiilor sociale și de securitate tuturor cetățenilor.

De asemenea, Sandu și-a exprimat încrederea într-o bună cooperare cu OSCE pe viitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: