Maia Sandu, în Japonia: Avem nevoie de sprijin pentru a nu depinde de cei care folosesc resursele ca armă
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, în Japonia: Avem nevoie de sprijin pentru a nu depinde de cei care folosesc resursele ca armă

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu efectuează o vizită în capitala Japoniei. Șefa de stat a avut o întrevedere cu membrii Parlamentului nipon, dar și cu președintele Camerei Reprezentanților. Sandu menționează că a vorbit despre cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova, urmare a războiului din Ucraina. 

Sandu declară că le-a vorbit oficialilor despre Moldova și cooperarea cu Japonia.

„Am menționat relația excelentă pe care o avem cu Japonia, care este al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei, cu contribuții generoase în agricultură și sistemul de sănătate, în infrastructura locală”, susține președinta.

Șefa statului menționează că s-a referit și la „incertitudinea în care a fost aruncată regiunea noastră de războiul Rusiei contra Ucrainei, evidențiind cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova din această cauză”.

„Proiectele de diversificare și de eficiență energetică vor aduce rezultate palpabile în timp, însă Moldova are nevoie de sprijin acum, pentru a nu mai depinde de furnizorii care folosesc resursele energetice ca armă”, comunică Sandu.

Maia Sandu a avut o discuție și cu președintele Camerei Reprezentanților Hiroyuki Hosoda. Președinta spune că a vorbit despre securitatea regională și cooperarea moldo-niponă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: