Maia Sandu, interviu pentru un jurnalist rus: de ce are pașaport român, ce muzică ascultă și cine-i aduce mâncare
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, interviu pentru un jurnalist rus: de ce are pașaport român, ce muzică ascultă și cine-i aduce mâncare

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a oferit un interviu jurnalistului rus Iurii Dudi. Șefa statului a vorbit despre primele apeluri telefonice din dimineața zilei de 24 februarie 2022, a spus dacă ar fi rămas sau nu în țară fiind în situația lui Zelenski, de ce de-a lungul activității prezidențiale nu a avut o întrevedere cu Putin, de ce era important să aibă pașaport român, ce o ajută în lupta cu stresul dar și la ce oră își încheie ziua de muncă.

NewsMaker a făcut o sinteză a declarațiilor făcute de Maia Sandu în timpul interviului jurnalistului rus:

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, primele apeluri telefonice ale șefei statului au fost către ministrul Apărării și premier.

Dacă ar fi fost în locul lui Zelenski, Maia Sandu ar fi rămas în țară. „Aici în general nu trebuie să fie întrebări”, a adăugat președinta.

Ucraina nu a propus niciodată Moldovei să rezolve problema transnistreană.

Întrebată dacă se va apăra Moldova în caz că Rusia ne va invada, Sandu a răspuns: „Ne vom apăra obligatoriu țara”.

De-a lungul activității prezidențiale nu a avut o întrevedere cu Vladimir Putin pentru că „nu a fost ce să fie pus în discuție”.

Șefa statului a mai adăugat aici că Putin a „lansat invazia în Ucraina și el poate încheia războiul, dar din păcate el aceasta nu vrea”.

„Nu este cenzură” cazul instituțiilor media care au rămas cu activitatea blocată.

Pentru Maia Sandu era foarte important să aibă pașaport român pentru că „bunica și bunelul aveau pașapoarte românești”.

Nu îi place, în activitatea prezidențială, că este în atenția oamenilor 24 din 24. „Mie îmi place foarte mult hiking-ul. Dar aceasta înseamnă că, chiar și atunci când faci hiking, la tine se uită cum arăți, cum mergi și așa mai departe”, a menționat Sandu.

Hiking-ul o ajută pe șefa statului să lupte cu stresul: „Mai ales când este în munți. (…) Chiar și aici. 10-15 km pe zi ajută”.

Ascultă „Coldplay”, formație de rock alternativ și piano-rock din Londra.

Vecinii i-au inundat apartamentul. S-a întâmplat în timpul mandatului prezidențial.

Mama îi aduce prânzul la Președinție.

Uneori postează singură pe Instagram, alte ori postează echipa președintei.

De cele mai multe ori încheie ziua de muncă la ora 20:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: