Maia Sandu: L-am rugat pe Andrei Năstase să fie mai politicos cu PAS, dacă vrea să fie susținut de colegii mei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: L-am rugat pe Andrei Năstase să fie mai politicos cu PAS, dacă vrea să fie susținut de colegii mei

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că formațiunea pe care o conduce este gata să susțină învestirea unui guvern nou, condus de Andrei Năstase. În cadrul ediției din 16 iunie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, aceasta a declarat că, totuși, guvernul Chicu nu poate fi demis în lipsa unor voturi suficiente pentru învestirea unui nou guvern, iar acest lucru nu se poate întâmpla fără susținerea a 90% din fracțiunea Partidului Democrat.

„51 de voturi, de unde se iau? Noi suntem deschiși pentru opțiunea Andrei Năstase – prim-ministru. Este adevărat că el ar trebui să fie mai atent atunci când critică PAS-ul, dacă vrea ca colegii mei, la Consiliul politic, să susțină această idee. L-am rugat să fie un pic mai politicos. Dar dincolo de asta, trebuie să vedem care sunt condițiile celorlalți care ar susține acest guvern și să vedem dacă sunt interese ascunse și, în special, sunt două fracțiuni despre care nu știm prea multe sau ceea ce știm nu este de bine”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a mai spus că o altă guvernare nu e posibilă fără PDM sau 90% din componența fracțiunii PDM.

„Este mai puțin important ce vrea dl Candu. Eu vă spun cum stau lucrurile: E nevoie ca PDM să participe și el. De unde să ai certitudinea că, dacă se investește alt guvern, unii deputați nu se răzgândesc peste 2 săptămâni și executivul rămâne fără susținere?!”, a spus aceasta.

Totodată, Maia Sandu a declarat că exclude posibilitatea negocierilor cu Partidul „ȘOR”.

De asemenea, Maia Sandu a declarat că deputații din fracțiunea Platforma DA nu susțin inițiativa PAS privind o ședință specială, pe tema crizei din domeniu sănătății, la care să participe epidemiologi de vază.

„Am venit cu această idee să se discute despre criza sanitară. Din cîte am înțeles, cei din Platforma DA au refuzat, dar poate își schimbă opinia”, a precizat aceasta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: