Maia Sandu, mesaj pentru Ucraina, aflată de 500 de zile în război: „Vom face tot ce ne stă în puteri să vă fim alături”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu, mesaj pentru Ucraina, aflată de 500 de zile în război: „Vom face tot ce ne stă în puteri să vă fim alături”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean, la 500 de zile de când Federația Rusă a invadat militar țara vecină – Ucraina. În mesajul său, șefa statului a condamnat războiul brutal declanșat de Moscova împotriva ucrainenilor și a dat asigurări – Moldova a fost, este și va fi alături de Ucraina și poporul ei.  

„500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor. Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucha, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe. (…). Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul”, a declarat președinta Maia Sandu.

Președinta țării a mulțumit, în mesajul său, Ucrainei și poporului său, care își apără cu curaj nu doar țara lor, dar și Moldova. Șefa statului a dat asigurări, în acest context, că autoritățile de la Chișinău au fost, sunt și vor fi alături de Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie.

„Datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Rămânem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături. Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război. Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei. Слава України!”, a spus președinta Maia Sandu.

Amintim că Federația Rusă a invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie 2022, în ceea ce au numit ulterior o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare”. Republica Moldova, de rând cu țările UE și SUA, au condamnat războiul declanșat în Ucraina din prima zi, exprimându-și sprijinul și solidaritatea cu poporul ucrainean.

Potrivit ONU, peste 9.000 de civili, între care 500 de copii, au fost uciși de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: