Maia Sandu: Ministrul de Interne Pavel Voicu a dispus urmărirea membrilor familiei mele
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: Ministrul de Interne Pavel Voicu a dispus urmărirea membrilor familiei mele

Președinta țării Maia Sandu susține că ministrul de Interne în exercițiu Pavel Voicu a dispus urmărirea unor membri ai familiei sale. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 27 mai a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Șefa statului a comentat situația din Belarus și s-a arătat îngrijorată de faptul că persoane nevinovate sunt reținute și închise pe nedrept. Aceasta și-a manifestat speranța că în Republica Moldova nu se va admite „ca lucrurile să degradeze”.

„Mai ales că noi am avut porniri și mai avem și acum tot felul de personaje care mai sunt în sistem și fac lucruri urâte. Dacă ne întoarcem la Ministerul de Interne, ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. El nu poate să mă urmărească pe mine pentru că eu am pază de stat, dar se poate „ocupa” de membrii familiei mele. Este un abuz, dar asta se întâmplă”, a declarat președinta țării.

Maia Sandu a refuzat să ofere alte detalii, însă a precizat că sunt urmăriți „fizic” mai mulți membri ai familiei sale, „de cel puțin câteva săptămâni”.

„Ceea ce putem face noi este să facem ordine, să scoatem acești oameni din sistem, să avem Procuratură care să îi sancționeze și să ne asigurăm că avem instituții puternice și curate și procese corecte”, a mai spus șefa statului.

Președinta țării a spus că acestea acțiuni au loc „la comanda socialiștilor”, însă nu va depune plângere pe numele lui Pavel Voicu.

„Asta nu se întîmplă doar în raport cu mine, dar și cu alți oameni politici care nu fac parte din Partidul Socialiștilor. Acțiunile mele sunt să curățăm instituțiile, dar pentru asta avem nevoie de un parlament care să susțină acest lucru”, a conchis șefa statului.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea ministrului în exercițiu de Interne Pavel Voicu, însă acesta nu ne-a răspuns deocamdată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: