Maia Sandu NU pregătește mobilizare militară în Moldova. Ministerul Apărării: Sunt răspândite informații false
Full Article 50 second read

Maia Sandu NU pregătește mobilizare militară în Moldova. Ministerul Apărării: Sunt răspândite informații false

Șefa statului, Maia Sandu, nu intenționează să anunțe mobilizare militară în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării, pe 3 octombrie, în contextul unor informații apărute în unele surse mass-media.

„Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara – este falsă. Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală”, a menționat Ministerul Apărării.

Instituția accentuează că în Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premise pentru declararea mobilizării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: