Maia Sandu s-a adresat poporului: „Am nevoie de ajutorul vostru, dragi moldoveni”
Full Article 3 minutes read

Maia Sandu s-a adresat poporului: „Am nevoie de ajutorul vostru, dragi moldoveni”

Președintele Maia Sandu a publicat pe pagina sa de facebook o adresare către cetățeni, în care a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat în timpul inaugurării, a promis că îi va respecta pe toți, indiferent de preferințele politice și de etnie, și a cerut moldovenilor să o ajute să restabilească ordinea în țară.

Iată textul integral al apelului lui Sandu, pe care l-a postat pe Facebook pe 25 decembrie.

Dragi cetățeni,
Vă mulțumesc pentru cuvintele de sprijin și pentru încredere. Am simțit ieri bunăvoința voastră, am simțit speranțele pe care le aveți și optimismul pentru un viitor mai bun. Mi-aș fi dorit să fim ieri împreună, însă trebuie să avem grijă unii de alții și să evităm, pe cât este posibil, adunările mari. Vă promit că vom avea numeroase ocazii să ne adunăm, să ne bucurăm împreună, să fim aproape.

Așa cum am spus și ieri, am planuri mari pentru țara noastră, dar nu le pot realiza de una singură. Eu am nevoie de ajutorul vostru, dragi moldoveni! Noi avem nevoie unii de alții, pentru a face ordine și pentru a construi o țară bună pentru toți. Lupta noastră împotriva corupților nu va fi ușoară, dar vă spun cu toată încrederea și responsabilitatea că noi o să câștigăm această luptă.

Sunt conștientă că nu va fi ușor. Sunt conștientă că lucrurile nu vor fi perfecte. Însă pășesc cu încredere pe această cale a schimbării în bine. Contez pe oamenii de treabă din instituțiile publice, inclusiv acum. Să știți că și voi puteți conta pe mine – o să-i sprijin pe cei care își fac lucrul bine. Voi cere de la instituții nimic altceva decât ce cer cetățenii de la mine. Să lucreze onest. În fiecare zi.

Moldova este țara oamenilor buni. A oamenilor care muncesc onest, nu fură din buzunarul vecinului, nu fac averi pe nefericirea altora. Vă văd, vă cunosc, știu că sunteți mulți. Și orice preferințe politice ați avea, orice limbă maternă ați vorbi, orice etnie ați fi, vă promit că vă voi respecta pe toți. Sunt președintele vostru și puteți conta pe mine.

Moldova este țara oamenilor buni, iar în țara oamenilor buni fiecare reușește! Acesta este crezul pentru care vom lucra împreună în următorii patru ani! Acesta este angajamentul meu față de voi, pe care îl iau cu inima deschisă și cu coloana dreaptă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: