Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Despre ce au discutat
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Despre ce au discutat

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Hendrik Daems, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Oficialii au discutat despre situația politică din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țara noastră, pașii de mai departe pentru depășirea crizei politice, dar și eforturile pe care le întreprinde Republica Moldova pentru a reduce și combate efectele pandemiei COVID-19.

Oficialii au făcut schimb de opinii și despre starea instituțiilor democratice din Moldova, reforma sectorului justiției, agenda de integrare europeană și soluționarea conflictului transnistrean.

„Am reiterat în discuție cu președintele APCE că prioritatea principală a mandatului meu de președinte este combaterea corupției și o reformă veritabilă a justiției și i-am mulțumit pentru sprijinul susținut al APCE pentru transformările democratice din Republica Moldova. I-am mulțumit totodată domnului Daems pentru invitația de a participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE și pentru oportunitatea de a adresa un mesaj plenarei Adunării Parlamentare”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Strasbourg. Șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), cu președintele Adunării Parlamentare a CoE, dar și cu președintele Comisiei de la Veneția.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: