Maia Sandu și Ana Revenco pleacă în Germania. Vor participa la Conferința de Securitate de la München
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Ana Revenco pleacă în Germania. Vor participa la Conferința de Securitate de la München

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu va participa la Conferința de Securitate de la München. Evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 februarie. Din delegația Republicii Moldova va face parte și ministra Afacerilor Interne Ana Revenco. 

În cadrul evenimentului internațional din Germania, agenda șefei statului prevede întrevederi cu lideri de state și guverne, înalți oficiali europeni, dar și cu unii șefi de organizații internaționale.

Potrivit unei declarații a Președinției, cea de-a 59-a reuniune a forumului va oferi o platformă de discuții, la nivel înalt, privind cele mai mari provocări ale politicii externe și de securitate din această perioadă.

„Totodată, la aproape un an de la agresiunea brutală a Rusiei în Ucraina se va discuta despre angajamentul politic al comunității mondiale față de ordinea internațională bazată pe reguli”, comunică reprezentanții Președinției Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova declară că, pe parcursul celor trei zile de activitate ale Conferinței, Ana Revenco va purta discuții bilaterale cu oficialii europeni.

„O atenție sporită va fi acordată operaționalizării Hub-ului de securitate al Uniunii Europene de la Chișinău, dat fiind faptul că Republica Moldova a devenit stat producător de securitate pentru spațiul european, prin fortificarea centurii de securitate la frontiera cu războiul din Ucraina”, comunică reprezentanții Ministerului.

La fel se menționează că Revenco va participa la diverse paneluri de discuție, unde vor fi abordate subiecte precum: consolidarea rezilienței Republicii Moldova și starea de securitatea din regiune, amenințările hibride din partea Federației Ruse, dar și perspectivele și prioritățile de cooperare cu statele membre ale UE.

Conferința de Securitate de la München este cel mai important forum consacrat securității transatlantice și internaționale, devenind un eveniment anual focusat pe promovarea soluționării pașnice a conflictelor, a cooperării mondiale și a dialogului. Conferința de anul acesta va întruni peste 45 de șefi de state și de guverne din toată lumea, precum și peste 70 de miniștri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: