Maia Sandu și președinta Parlamentului European au discutat la telefon despre provocările la adresa Moldovei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și președinta Parlamentului European au discutat la telefon despre provocările la adresa Moldovei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit astăzi la telefon cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, despre situația energetică „dificilă” și despre implicațiile economice ale războiului. La fel, au fost discutate acțiunile pe care le întreprind autoritățile de la Chișinău pentru a realiza angajamentele țării în procesul de aderare la Uniunea Europeană, anunță Președinția.

Conform sursei citate, în cadrul discuțiilor, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit în ultimele luni de partenerii europeni și a exprimat încrederea că țara noastră va fi susținută în continuare pentru a face față crizei energetice fără precedent.

„Am vorbit cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola astăzi despre provocările cu care ne confruntăm în Moldova în sectoarele energetice și economice ca o consecință a războiului din Ucraina. Am asigurat angajamentul nostru de a avansa pe calea UE și am mulțumit pentru tot sprijinul acordat agendei noastre de reformă”, a scris președinta Maia Sandu pe Twitter.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: