Maia Sandu va ţine un discurs la Harvard, în calitate de absolvent al instituţiei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va ţine un discurs la Harvard, în calitate de absolvent al instituţiei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată să țină discursul de absolvire de anul acesta la Harvard Kennedy School, școala de politici publice a Universității Harvard pe care a absolvit-o.

Evenimentul va avea loc pe 25 mai, în format fizic.

Reprezentanții școlii o descriu pe Maia Sandu ca fiind „prima femeie președinte al țării sale” și cea care „a dus o campanie anticorupție de un deceniu”.

„După ce și-a obținut diploma de master în administrație publică la Kennedy School în 2010, Sandu s-a alăturat Băncii Mondiale la Washington, în funcția de consilier principal. Dar doi ani mai târziu, ea a ales să meargă acasă în Moldova și să-și folosească abilitățile pentru a repara un sistem politic corupt, despre care spunea că distruge mica fostă republică sovietică cuprinsă între Ucraina și România”, comunică reprezentanții instituției pe care a absolvit-o Maia Sandu.

„Maia Sandu oferă un exemplu impresionant pentru studenții de la Harvard Kennedy School despre ceea ce înseamnă să fii un lider și un funcționar public bazat pe principii”, a spus decanul Douglas Elmendorf.

Tot el a menționat că decizia Maiei Sandu de a se întoarce acasă și de a intra în lupta politică și hotărârea ei de a contesta interesele create pentru a putea reduce corupția și a crea noi oportunități pentru moldoveni, oferă modele importante pentru clasa de absolvenți din acest an.

„Suntem atât de încântați că ea a acceptat invitația noastră la începutul acestui an de a ne ține adresa de absolvire și așteptăm cu nerăbdare să poată veni”, au conchis cei de la Harvard Kennedy School.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: