Majorări de salarii, dar nu pentru toți? Ceban se plânge că Primăria Chișinău nu-și permite să crească cu 1300 de lei lefurile bugetarilor
Full Article 2 minutes read

Majorări de salarii, dar nu pentru toți? Ceban se plânge că Primăria Chișinău nu-și permite să crească cu 1300 de lei lefurile bugetarilor

Primarul capitalei Ion Ceban spune că Primăria nu are bani pentru a acoperi majorările de 1 300 de lei la salarii pentru angajații din sectorul public. „Ne-au impus să mărim salariile funcționarilor, dar bani nu au dat de la Guvern”, a menționat, pe 26 decembrie, primarul Ion Ceban. 

La ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, Ceban a declarat că municipalitatea nu dispune de bani pentru a fi alocați pentru cei aproximativ 8 mii de funcționari.

„Ne-au impus să mărim salariile funcționarilor cu 1300 de lei, dar bani nu au dat de la Guvern. E ca și cum ai spune: „Primăria Chișinău du-te și cumpără 20 de avioane, Guvernul a spus că a cumpărat 20 de avioane pentru aeroport”. Noi nu putem să facem acest lucru”, a comunicat primarul Ceban.

„Acum o să explic ce o să se întâmple. Cu toată părerea de rău, cu toate regretele, în Chișinău sunt peste 8000 de funcționari, iar banii care trebuie să-i alocăm suplimentar sunt la o sumă de 158 milioane lei. Eu presupun că intenționat Guvernul vrea să falimenteze Primăria Chișinău. Orice soluție noi am propus, nu a fost acceptată”, a adăugat edilul.

El a mai spus că municipalitatea „cu toate regretele, va fi nevoită să scoată toate cumulurile și performanțele de la salarii”

„Nu au oferit bani de la Guvern pentru majorări ca să putem acoperi cheltuielile. Înțeleg că oamenii din Primărie sau din instituții vor pleca pentru că în instanță finală cel mai probabil cu această majorare de 1300 de lei, așa ca să asigurăm pentru toată lumea, vor primi mai puțin decât ceea ce au avut până acum, pentru că trebuie să le asigurăm tuturor”, a conchis primarul.

NM a solicitat un comentariu de la reprezentanții Guvernului. Deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Amintim că pe 22 decembrie, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2023 a fost votat în cea de-a doua lectură. Astfel s-a decis ca în anul 2023, acordarea sporului lunar pentru bugetari să fie în mărime de 1300 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: