Majoritatea restricțiilor anti-COVID au fost ridicate în Anglia
Full Article 2 minutes read

Majoritatea restricțiilor anti-COVID au fost ridicate în Anglia

Majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia, informează BBC. Cu toate acestea, premierul Boris Johnson a îndemnat populația să fie prudentă.

Astfel, nu există limite privind numărul de persoane care pot participa la un eveniment sau care se pot întâlni. Cluburile de noapte se pot redeschide, iar servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri.

Purtarea măştii de protecție nu mai este obligatorie, însă este recomandată în anumite spații.

Într-un mesaj pe Twitter, premierul britanic a spus că acum este „momentul potrivit” pentru a trece la etapa finală privind ieșirea Angliei din lockdown.

„Dacă nu o facem acum, trebuie să ne întrebăm, când o vom face vreodată?” a declarat Boris Johnson, adăugând că virusul va avea „avantajul vremii reci” în toamnă și iarnă.

„Dar trebuie să o facem cu prudență. Trebuie să ne amintim că acest virus este, din păcate, încă acolo. Cazurile sunt în creștere, putem vedea contagiozitatea extremă a variantei Delta”, a mai spus premierul britanic.

Sursa citată mai notează că relaxarea restricțiilor are loc pe fundalul unei creșteri a numărului de infectări cu COVID-19. Atât vineri, cât și sâmbătă, în Anglia au fost înregistrate peste 50 de mii de cazuri noi de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: