Mama lui Igor Dodon ar fi fost citată la procuratură. Socialiștii: „Un pas josnic și inuman”
Full Article 2 minutes read

Mama lui Igor Dodon ar fi fost citată la procuratură. Socialiștii: „Un pas josnic și inuman”

Mama fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi fost citată la procuratură. Anunțul a fost făcut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a cărui președinte fondator este Dodon. „Un pas josnic și inuman”, au calificat socialiștii acțiunile procurorilor. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale a declarat că va reveni cu detalii.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă profunda indignare în legătură cu citarea la procuratură a mamei fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta este un pas josnic și inuman chiar și pentru o guvernare atât de lipsită de principii precum este regimul PAS”, au anunțat socialiștii într-un comunicat emis.

Potrivit PSRM, persecutarea membrilor familiei fostului șef de stat demonstrează o dată în plus că dosarul împotriva lui Igor Dodon a fost deschis „la comandă” și că scopul acțiunilor ar fi să „pună presiune” asupra Partidului Socialiștilor.

În context, socialiștii au anunțat că s-au adresat către organizațiile internaționale de apărare a drepturilor omului cu apelul să intensifice monitorizarea acțiunilor regimului de la guvernare „în legătură cu creșterea numărului de cazuri de încălcare a drepturilor omului și a presiunilor asupra familiilor reprezentanților din opoziție”.

Contactată de NM, Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt de la PG, a declarat că va reveni cu detalii. Totuși, până la publicarea știrii, nu a făcut-o.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: