Mamele din Belarus, împotriva războiului din Ucraina: „Nu mai ucideți copii”
Full Article 2 minutes read

Mamele din Belarus, împotriva războiului din Ucraina: „Nu mai ucideți copii”

Uniunea Mamelor din Belarus a inițiat o acțiune împotriva războiului. Femeile pun jucării în locuri proeminente, însoțite de mesaje care cheamă la pace. „Nu războiului” sau „Nu mai ucideți copii”, sunt doar câteva dintre mesajele postate de mamele din Belarus, scrie Ukrainskaia Pravda.

Mamele din Belarus se declară împotriva războiului din Ucraina. Pentru a arăta asta, au inițiat un flash-mob inedit:  își pun jucăriile copiilor acolo unde le văd oamenii și scriu ce cred ele despre război.

„Războiul îi omoară și pe cei care au rămas în viață”, „Elefantul meu, pisica mea iubită, fiul meu. Mama ta nu va permite ca viața ta să fie luată”, „Nu războiului” sau „Nu mai ucideți copii”  – sunt doar câteva dintre mesajele scrise de mamele din Belarus. Ele cheamă oamenii din întreaga țară să se alăture acțiunii și să arate că belarușii sunt împotriva morții copiilor.

Sursa citată menționează că, în Belarus, continuă o luptă acerbă împotriva oricărui dezacord. „Cei care îndrăznesc să spună un cuvânt împotriva guvernului sunt concediați, bătuți și chiar pot fi condamnați la moarte. Prin urmare, femeile care au decis asupra acestei acțiuni uimitoare sunt un exemplu pentru noi”, scrie Ukrainskaia Pravda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: