Managerii de afaceri moldoveni vor putea fi instruiți în Germania. O parte din cheltuieli vor fi suportate de Guvern
Full Article 2 minutes read

Managerii de afaceri moldoveni vor putea fi instruiți în Germania. O parte din cheltuieli vor fi suportate de Guvern

Managerii de afaceri vor putea fi instruiți în Germania. În cadrul ședinței de Guvern din 13 octombrie a fost aprobată inițierea negocierilor și semnarea în acest sens a Declarației comune de intenție între Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania.

„Scopul documentului este pregătirea unei noi generații de manageri, care ar putea aduce o contribuție considerabilă la modernizarea economiei naționale, dar și intensificarea relațiilor moldo-germane, prin promovarea comerțului extern, atragerea investițiilor străine în Republica Moldova, precum și crearea noilor locuri de muncă”, se arată în comunicatul de presă publicat de Executiv.

Declarația comună de intenție va intra în vigoare la data semnării și va fi aplicată până la finele anului 2023.

Potrivit actului aprobat, o parte din cheltuieli vor fi acoperite din bugetul de stat – pentru pregătire profesională și lingvistică a managerilor de afaceri moldoveni, iar costurile de călătorii internaționale pentru participanții la program vor fi achitate de întreprinderile respective. Atunci când anumite acțiuni din program vor fi realizate pe teritoriul Germaniei, cheltuielile vor fi acoperite de către Ministerul Federal al Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: