Maratonul imunizării anti-Covid din capitală a început cu o oră mai devreme decât era preconizat (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maratonul imunizării anti-Covid din capitală a început cu o oră mai devreme decât era preconizat (VIDEO)

În capitală a demarat maratonul „De la student la student”, în cadrul căruia va fi administrată a doua doză de vaccin anti-Covid persoanelor imunizate în perioada 21-23 mai cu prima doză de Pfizer şi Sinopharm. La fel, se pot prezenta şi doritorii de a se vaccina împotriva COVID-19 cu prima doză. Pentru aceștia, vor fi disponibile vaccinurile AstraZeneca şi Sinopharm. 

Maratonul a început cu o oră mai devreme decât era planificat. Până la ora 8:00 au fost vaccinate deja circa 200 de persoane.

„Programul urma să înceapă la 8:00, însă întrucât la 6:00 deja era o coadă de circa 100 de persoane afară, am mobilizat personalul, astfel încât, la 7:00, am început deja activitatea. Planificăm ca, astăzi și mâine, să vaccinăm 2500 de persoane care au fost vaccinate în cadrul primului maraton universitar”, a precizat unul dintre organizatori.

Pentru vaccinare, e necesar doar buletinul de identitate şi certificatul de vaccinare pentru prima doză, în cazul în care a fost administrată. Sâmbătă, centrul va funcționa până la ora 21:00, iar duminică – până la ora 18:00.

Pentru rapel, începând cu 7 iunie, există posibilitatea de a face programare prealabilă la nr. de tel.: 060483333, 060295555. Maratonul se desfășoară în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie cu sediul în strada Testemițeanu 25 şi 27.

În total, vor fi organizate 16 fluxuri de imunizare. 12 fluxuri au fost create în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) pentru rapelul cu Pfizer (et. 1 – cu programare, et. 2 – fără programare). Alte 4 linii de imunizare vor activa în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27), dintre acestea trei pentru efectuarea rapelului cu vaccinul Sinopharm – cu și fără programare.

Pentru efectuarea rapelului cu vaccinul AstraZeneca, se va organiza un alt maraton pe data de 18-19 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: