Marcel Ciolacu vine la Chișinău. Întâlniri cu conducerea țării și un eveniment de donare de microbuze școlare – pe agendă
Full Article 2 minutes read

Marcel Ciolacu vine la Chișinău. Întâlniri cu conducerea țării și un eveniment de donare de microbuze școlare – pe agendă

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, va întreprinde, în data de 4 octombrie, o vizită oficială la Chișinău. Acesta va avea, printre altele, întrevederi cu conducerea de vârf a țării: președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și șeful legislativului Igor Grosu.

Guvernul a anunțat, într-un comunicat, că vizita lui Marcel Ciolacu la Chișinău va fi centrată pe aprofundarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și fortificarea legăturilor comercial-economice dintre România și Republica Moldova.

Marcel Ciolacu va fi însoțit de vicepremierul României, Marian Neacșu, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea, precum și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale al României, Florin Barbu.

Prim-ministrul Dorin Recean îl va întâmpina pe omologul său de la București cu onoruri militare la Casa Guvernului. Premierii ambelor state vor avea o întrevedere bilaterală, precum și o ședință în format extins a delegațiilor.

Ulterior, Dorin Recean și Marcel Ciolacu vor susține declarații de presă, iar apoi vor participa la evenimentul de donare a microbuzelor școlare din partea Guvernului României, care va avea loc în fața Executivului.

În timpul vizitei, prim-ministrul României va mai avea întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

***

Precizăm că ultima vizită a prim-ministrului Marcel Ciolacu în Republica Moldova a avut loc în iunie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: