Mariana Lucrețeanu renunță la funcția de deputată PAS. Va deveni secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne
Full Article 2 minutes read

Mariana Lucrețeanu renunță la funcția de deputată PAS. Va deveni secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne

Mariana Lucrețeanu renunță la funcția de deputată PAS. Aceasta va deveni secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din data de 15 iulie.

În cadrul ședinței Guvernului din 10 iulie, ministrul de Interne Adrian Efros a propus delegarea deputatei PAS Mariana Lucrețianu în calitate de secretar de stat la MAI. Acesta a propus ca parlamentara să preia funcția din data de 15 iulie.

Doamna Lucrețianu și-a făcut studiile la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relațiilor externe. În cadrul instruirilor din țările Uniunii Europene a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii, cu oficiali instituționali, societate civilă, dar și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și CSI. Este un bun cunoscător al legislației din domeniul gestionării migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar în calitate de specialist. Din 2023, în calitate de deputată, a cooperat cu MAI pentru a soluționa diverse probleme din domeniul migrației și refugiaților”, a precizat ministrul Efros.

Propunerea a fost susținută unanim de Cabinetul de miniștri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: