Marina Tauber, eliberată din arest la domiciliu și rămâne sub control judiciar: „Încă o victorie”
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber, eliberată din arest la domiciliu și rămâne sub control judiciar: „Încă o victorie”

Deputata Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu, sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani pe 17 iulie.

Parlamentara a comentat pe pagina sa de Facebook eliberarea din arest la domiciliu. Tauber a calificat decizia instanței de judecată drept o „victoriei” a Partidului „ȘOR”, formațiune care recent, prin hotărârea Curții Constituționale, a fost dizolvată.

Încă o victorie pentru echipa noastră – echipa lui Ilan Șor! Decizia de astăzi de a mă pune sub control judiciar este doar un pas spre lumină într-un dosar care ne-a calomniat întreaga echipă! Mulțumiri Președintelui nostru Ilan Șor pentru susținere și pentru că ne inspiră să luptăm mai departe! Îmbrățișez întreaga noastră echipă! Sunteți cei mai buni! Ne vom descurca și mai departe!”, a menționat aceasta.

***

Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară, după reținerea sa din 21 iulie 2022. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: