Mașini de lux, fabricate după 2020, aduse prin contrabandă în țară: cinci moldoveni, investigați VIDEO 
Full Article 2 minutes read

Mașini de lux, fabricate după 2020, aduse prin contrabandă în țară: cinci moldoveni, investigați VIDEO 

Șapte mașini de lux, în valoare de 4 milioane de lei, au fost aduse prin contrabandă în Republica Moldova din Franța, Italia și Olanda. Cinci moldoveni sunt investigați. Trei se află în țară, alți doi – în Franța. Toate mașinile sunt fabricate după anul 2020. Unele dintre automobile, au comunicat procurorii, erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană. Precizările au fost făcute pe 1 iulie de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

PCCOCS a anunțat că, de comun cu Poliția de Frontieră, a investigat trei bărbați – bănuiți de contrabandă cu șapte mașini de lux din Franța, Italia și Olanda, estimate la peste 4.200.000 lei.

Una din mașini, de model Range Rover Vogue, a fost ridicată în punctul de trecere Leușeni. Celelalte șase automobile, de model Mercedes CLA 180 CDI, Range Rover Sport, Toyota RAV și CH-R – fabricate după 2020, au fost ridicate după trei luni de documentare a schemei.

PCCOCS a menționat că unele din mașinile aduse prin contrabandă erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană, iar altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate.

„Urmare a cooperării cu autoritățile din Franța, au avut loc 10 percheziții în Chișinău și Hâncești – raionul din care sunt originari cei trei bănuiți, cu vârste de 35, 38 și 45 de ani”, au precizat reprezentanții PCCOCS, adăugând că la percheziții au fost ridicați peste 170.000 lei (în euro și dolari) care ar proveni din activitate infracțională, o cheie universală de pornire a mașinilor furate și alte obiecte importante cauzei penale.

Tot la percheziții, reprezentanții PCCOCS au prezentat învinuirile celor 3 bănuiți.

Potrivit sursei, în același dosar în Franța sunt investigați alți doi cetățeni ai Moldovei.

„Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii; iar mașinile au fost ridicate în scopul eventualei aplicări a sechestrului, în vederea confiscării în folosul statului”, au precizat reprezentanții Procuraturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: