Mașinile înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni rezidenți permanent în Moldova și care dețin permis de conducere al țării noastre nu vor putea traversa frontiera Transnistriei cu Ucraina. O decizie în acest sens a fost publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe de facto din Transnistria, astăzi, 17 ianuarie. Inițiativa va intra în vigoare în data de 24 ianuarie. 

Potrivit informației, măsura va fi valabilă până la înlăturarea restricțiilor impuse de partea Moldovei cu privire la vehiculele transnistrene. Ministerul transnistrean susține că un demers oficial privind acest subiect a fost transmis reprezentantului privind chestiunile politice din partea Republicii Moldova și participanților internaționali în formatul „5 + 2”.

Contactați de NM, reprezentanții Biroului pentru Reintegrare ne-au spus că, în prezent, „subiectul este analizat” și că aceștia vor reveni cu informații ulterior.

Amintim că Poliția de Frontieră a sistat, începând cu data de 10 ianuarie curent, aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană. Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative, se arată în comunicatul instituției, publicat pe 14 ianuarie 2020.