Maxim Moroșan, candidatul socialiștilor la șefia Primăriei Bălți, interzis în România. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Maxim Moroșan, candidatul socialiștilor la șefia Primăriei Bălți, interzis în România. Care este motivul

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al municipiului Bălți, Maxim Moroșan, susține că polițiștii de la frontiera română nu i-au permis astăzi, 9 aprilie, accesul în țara vecină, pentru că ar reprezenta „o amenințare la adresa securității României”. Politicianul crede că în spatele interdicției ar sta liderul Partidului Nostru, fostul primar de Bălți Renato Usatîi. Contactat pentru o reacție, Usatîi nu a răspuns apelurilor noastre.

„Este paradoxal că mi s-a interzis intrarea din cauza unei presupuse „amenințări la adresa securității naționale a României”, atunci când plănuiam să vizitez această țară pentru prima dată. Înainte de aceasta, nu vizitasem deloc țări europene. Totodată, într-o discuție privată cu câțiva reprezentanți ai poliției de frontieră, ni s-a spus că toată această poveste cu interdicția de intrare este de natură pur politică”, a scris Moroșan pe rețelele de socializare.

Politicianul susține că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar fi implicat în această istorie.

„Cred că nu este un secret pentru nimeni că are legături cu anumite structuri din România. (…) Acesta este întregul nivel al politicii în Moldova”, a mai scris Moroșan.

Usatîi nu a răspuns apelurilor noastre pentru o reacție și nici nu a comentat, deocamdată, public, acuzațiile care i se aduc.

****

Amintim că Maxim Moroșan a candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din noiembrie 2023. Socialistul a aspirat la funcția de primar de Bălți. În urma turului doi, bălțenii l-au ales, însă, primar, pe contracandidatul lui Moroșan, Alexandr Petkov, care a reprezentat partidul lui Usatîi.

În prezent, Moroșan este consilier PSRM la Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: