Medicamente compensate integral pentru cei care se tratează de COVID-19 la domiciliu. Precizările Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Medicamente compensate integral pentru cei care se tratează de COVID-19 la domiciliu. Precizările Ministerului Sănătății

Persoanele cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, care se tratează la domiciliu, vor beneficia de medicamente compensate integral, începând cu 17 aprilie. În acest sens, au fost publicate în Monitorul Oficial modificările efectuate la mai multe ordine comune ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Astfel, vor beneficia de compensare integrală a preparatelor pentru tratamentul COVID-19 nu doar copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar și adulții. Rata de compensare a medicamentelor pentru această categorie a fost majorată de la 70% la 100%.

Potrivit Ministerului Sănătății, lista preparatelor compensate a fost completată cu șase denumiri comune internaționale, și anume: antimicrobiene – ampicillinum, cefalexinum, ceftriaxonum, ciprofloxacinum și ofloxacinum. Copiii cu vârsta de până la 18 ani vor putea beneficia de antihistaminice – cetirizinum.

De asemenea, au fost incluse și formele injectabile pentru amoxicillinum, amoxicillinum+acidumclavulanicum, ampicillinum, cefuroximum și ceftriaxonum.

La fel, o serie de preparate antipiretice şi antiinflamatoare utilizate în cazul sindromului febril, precum paracetamolum, ibuprofenum, preparate mucolitice şi expectorante, precum ambroxolum, acetylcysteinum, carbocisteinum, vor fi prescrise gratuit la necesitate nu doar copiilor, dar și adulților.

Menționăm că, persoanele bolnave de coronavirus, indiferent de statutul acestora, asigurat sau neasigurat, vor beneficia, gratuit, de 27 de denumiri comune internaţionale de preparate în anumite doze şi forme farmaceutice, la prescrierea acestora de către medicul de familie.

În prezent, lista medicamentelor compensate include 158 de denumiri comune internaţionale şi poate fi găsită la medicul de familie, în farmacii, pe site-ul CNAM, la rubrica „medicamente compensate” sau pe site-ul MSMPS, la rubrica „servicii sănătate/medicamente compensate”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: