Medicamente compensate și teste noi. Ministerul Sănătății modifică protocoalele de tratament pentru coronavirus
Full Article 2 minutes read

Medicamente compensate și teste noi. Ministerul Sănătății modifică protocoalele de tratament pentru coronavirus

Pacienții care se tratează la domiciliu cu forme ușoare, moderate sau care se află în reabilitarea post COVID-19 vor beneficia de medicamente compensate. La fel, a fost extinsă lista medicamentelor recomandate pentru tratamentul la domiciliu. Preparatele vor fi prescrise de medicul de familie în funcție de gravitatea de evoluție a infecției COVID-19 și de comorbiditățile pacientului.

Acestea, dar și alte modificări au fost realizate la Protocolul Clinic Național pentru medicii de familie care a fost revizuit și actualizat, în contextul evoluției în creștere a cazurilor de COVID-19 la nivel național și mondial.

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumnbrăveanu.

Conform noilor modificări, în tratament la domiciliu au fost incluși pacienții cu forme moderate, pe lângă cei asimptomatici și cei cu forme ușoare ale bolii.

În acest sens, a fost aprobată o listă suplimentară de medicamente pentru tratamentul în condiții de domiciliu, care vor fi compensate din Fondurile de asigurări obligatorii de asistență medicală, atât pentru persoanele asigurate cât și cele neasigurate.

Compensarea pentru copii este de 100%, iar pentru adulți este de 70%, totodată este asigurată compensarea integrală de 100% pentru cel puțin o denumire comercială din fiecare Denumire Comună Internațională, a mai menționat Viorica Dumbrăveanu.

Cu privire la testarea populației pentru detecția infecției COVID-19, a fost inclusă utilizarea testelor rapide de depistare a antigenului SARS CoV-2, în contextul ultimelor recomandări internaționale și apariției pe piața mondială a testelor rapide antigen de precizie și specificitate înaltă.

Potrivit ministrei, Republica Moldova urmează să achiziționeze 300.000 de teste antigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: