Medicii, alertați la o terasă din Chișinău: 4 minori s-ar fi intoxicat cu droguri 
Full Article 2 minutes read

Medicii, alertați la o terasă din Chișinău: 4 minori s-ar fi intoxicat cu droguri 

Medicii de pe ambulanță au fost alertați să intervină la o terasă din Chișinău. Patru minori, cu vârste între 12 și 15 ani, s-au intoxicat după ce ar fi consumat droguri. Două echipe medicale au ajuns la fața locului. Minorii au fost găsiți slăbiți, cu uscăciuni în gură, dar și cu membrele inferioare amorțite. După ce le-a fost acordat primul ajutor, minorii au fost transportați de urgență la Institutul Mamei și Copilului. Cazul a avut loc duminică, 30 iunie. 

Pe 1 iulie, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a anunțat despre un „caz șocant la o terasă din capitală” cu implicarea a patru minori. Pentru cei din urmă a fost solicitată intervenția ambulanței, ei fiind suspectați de intoxicație acută cu substanță etnobotanică.

Cazul a avut loc pe 30 iunie, medicii de pe ambulanță au fost alertați la ora 13:35.

„Echipa de asistență medicală urgentă a intervenit la locul solicitării în 10 minute și a depistat minorii ce prezentau următoarele acuze: cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbiciune generală. Adițional, de către medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP (nota red. Instituția Medico-Sanitară Publică) CNAMUP a fost direcționată încă o echipă deoarece erau 4 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Se menționează că membrii echipelor au acordat primul ajutor medical la etapa de prespital. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, copiii au fost transportați de urgență la Institutul Mamei și Copilului.

„Abuzul de droguri este o realitate dură în rândul minorilor și trebuie privită cu seriozitate! (…) În acest sens, IMSP CNAMUP îndeamnă părinții să fie mai vigilenți și să împiedice adolescenții să îşi ruineze nu numai sănătatea, viaţa socială, ci şi viitorul!”, se arată într-o declarație a medicilor de pe ambulanță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: