Membră PAS, exclusă din partid, după ce soțul și fiul ei au fost reținuți într-o schemă de corupție
Full Article 2 minutes read

Membră PAS, exclusă din partid, după ce soțul și fiul ei au fost reținuți într-o schemă de corupție

Membra Organizației Teritoriale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Edineț Iulia Gonța a fost exclusă din partid pe 12 aprilie, după ce soțul și fiul acesteia au fost reținuți pe 11 aprilie în cadrul mai multor cauze penale ce vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere, scrie zdg.md

PAS a declarat pentru Ziarul de Gardă că formațiunea „așteaptă” ca autoritățile competente „să investigheze și să sancționeze după toate normele legale orice act de corupție”.

„Iulia Gonța a fost exclusă astăzi (12 aprilie – n. red.) din calitatea de membru PAS. Avem toleranță zero față de corupție și așteptam ca autoritățile să investigheze și să sancționeze după toate normele legale orice act de corupție”, a declarat PAS.

Potrivit partidului, în 2021 Iulia Gonța a ocupat funcția de secretară tehnică a Organizației Teritoriale a PAS din Edineț, iar până acum era doar membră a Organizației Teritoriale.

Pe 11 aprilie, Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) au anunțat despre reținerea a șase persoane din Edineț și Dondușeni, bănuite că ar fi implementat, în nordul țării, „o schemă de pretindere a mijloacelor financiare ilicite de la persoanele care aplicau pentru obținerea permiselor de conducere”.

„Printre cei reținuți este șeful Secției Înmatricularea Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto Edineț și tatăl acestuia, fost polițist. Cei doi sunt fiul, respectiv soțul Iuliei Gonța, care până pe 12 aprilie a fost membră a Organizației Teritoriale PAS Edineț”, comunică sursa.

CNA și PA au anunțat anterior că în cauzele penale ce vizează mita percepută la eliberarea permiselor de conducere au fost reținuți directorul filialei Donduşeni al ÎS „Centrul pentru pregătirea specialiștilor Armatei Naționale”, un instructor auto, un agent economic și un angajat al unei benzinării.

***

Șase persoane au fost reținute, la Edineț și Dondușeni, în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe fapte de corupție comise de angajați ai Agenției Servicii Publice. Centrul Național Anticorupție a publicat o stenogramă a discuțiilor persoanelor implicate în schema de corupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: