Mesaje de alertă în România, la granița cu Ucraina: locuitorii, avertizați despre riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian
Full Article 2 minutes read

Mesaje de alertă în România, la granița cu Ucraina: locuitorii, avertizați despre riscul căderii unor obiecte din spaţiul aerian

Mesaje de alertă în Tulcea și Galați, la granița cu Ucraina, despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, scrie Hotnews.ro

Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, pe 17 septembrie seara, mesaje RO-Alert deoarece există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Autorităţile române au mai emis și miercuri dimineaţă un mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

În România s-a decis, pe 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zonele învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la notificarea Ministerului Apărării, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Totodată, armata română a anunțat că a început de marți instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea).

Reamintim că cel puțin trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: