Mesajul lui Dodon, după ce soția sa a fost pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok”: Eu și rudele mele nu am încălcat legea
Full Article 2 minutes read

Mesajul lui Dodon, după ce soția sa a fost pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok”: Eu și rudele mele nu am încălcat legea

Fostul șef de stat Igor Dodon a comentat, pe 16 iunie, decizia procurorilor de a-i înainta învinuirea soției sale Galina Dodon în dosarul „Kuliok”. El afirmă că împreună cu rudele sale nu a încălcat legea și nu deține alte active în afară de cele declarate oficial.

Sumele fabuloase de îmbogățire ilicită desenate de procurori sunt niște speculații și minciuni rușinoase. Ei au adunat bunurile care aparțin altor persoane și rude, care au confirmare documentară a surselor de venit și le-au prezentat publicului ca fiind ale mele personale”, a scris Dodon pe rețelele de socializare.

Igor Dodon insinuează că acest dosar a fost deschis la comanda șefei statului, menționând că „procurorii Maiei Sandu au decis să facă presiune asupra soției sale, familiei, părinților, celor apropiați”.

Aceasta este o dovadă a agoniei, slăbiciunii și lipsei unor argumente palpabile din partea procuraturii controlate de guvernare”, a continuat fostul președinte.

Reamintim că pe 16 iunie, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18 277 157, 00 lei.

În cadrul audierilor în calitate de învinuită, Galina Dodon, nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă declarații referitor la circumstanțele cazului investigat.

Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: