Mesajul lui Dodon pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, înainte de ședința parlamentului: „Voi acum mergeți pe agenda oligarhilor cu toți deputații voștri”
Full Article 3 minutes read

Mesajul lui Dodon pentru Maia Sandu și Andrei Năstase, înainte de ședința parlamentului: „Voi acum mergeți pe agenda oligarhilor cu toți deputații voștri”

Președintele Igor Dodon i-a acuzat pe liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma Demnitate și Adevăr (DA) că ar servi intereselor „oligarhilor Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu și Ilan Șor”. Cu o oră înainte de ședința parlamentului din 9 iulie, șeful statului a susținut un briefing, în cadrul căruia a îndemnat deputații să participe la ședință și să nu blocheze activitatea guvernului.

„Astăzi în parlament va fi a patra încercare de a debloca banii pe care statul vrea să îi acorde pensionarilor, medicilor, agricultorilor și altora. Mai bine de o săptămână opoziția, partidele oligarhice ale lui Șor, Plahotniuc, Candu, cu participarea benevolă sau inconștientă a partidelor Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase blochează banii care trebuie să ajungă la cetățeni. Astăzi în parlament avem o „alianță a haosului””, declarat Igor Dodon.

Șeful statului a enumerat care sunt, potrivit lui, interesele fiecărei formațiuni din opoziția parlamentară. Potrivit acestuia, o parte din fracțiuni au interese „penale”, iar altele electorale. El a reiterat că nici președintele țării și nici prim-ministrul nu va purta negocieri cu „bandiții”.

„Partidele lui Plahotniuc, Șor, Candu au scopuri foarte clare de a destabiliza situația și de a șantaja președintele țării și prim-ministrul, pentru a-și rezolva problemele penale. (…) Eu înțeleg interesele Maiei Sandu care consideră „cu cât e mai rău, cu atât e mai bine”, că dacă nu o să ajungă banii la oameni, o să îi fie mai ușor în campania electorală prezidențială. (…) Eu înțeleg care este interesul lui Andrei Năstase care a pierdut toate luptele politice din ultimii ani. El speră să fie măcar câteva ore, minute prim-ministru”, a explicat Dodon.

Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj către deputații din opoziție: „Aveți ocazia să arătați astăzi să demonstrați că vă pasă de interesele cetățenilor. Vreau să mă adresez deputaților din partidele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase: sper că Candu nu v-a cumpărat încă pe toți. Aveți ocazia să demonstrați astăzi acest lucru: mergeți pe agenda lui Candu, Plahotniuc și Șor sau pe agenda dvs. Dați dovadă de caracter”.

Igor Dodon i-a acuzat pe membrii PAS și ai Platformei DA că ar servi intereselor „oligarhilor”.

„Voi acum mergeți pe agenda oligarhilor, Maia Sandu și Andrei Năstase, cu toți deputații voștri. Dacă aveți propuneri la buget, săptămâna viitoare guvernul este gata să vină cu o nouă rectificare. Veniți cu propuneri, dar nu blocați ajutorul care trebuie să vină la oameni. Mergeți în parlament, deblocați situația, iar săptămâna viitoare haideți să ne așezăm să vedem ce trebuie să modificăm în bugetul de stat. Demonstrați că nu sunteți în echipa lui Plahotniuc”, a opinat Dodon.

Șeful statului a mai spus că, în caz că astăzi nu va fi cvorum, se va face tot posibilul ca banii promiși să ajungă la oameni.

„Urmează ca împreună cu dl prim-ministru, să venim cu niște acțiuni pentru a fi alături de oameni în acest război cinic, unde pe de o parte sunt cetățenii țării, iar pe de altă parte mafia, împreună cu Maia Sandu și Andrei Năstase”, a spus Dodon.

Igor Dodon a reiterat că componența actuală a parlamentului nu mai este reprezentantivă și că va face tot posibilul pentru declanțarea alegerilor anticipate.

Precizăm că, potrivit legislației, parlamentul poate fi dizolvat nu mai devreme de 24 decembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: