„Nu vom permite forțelor străine să-și promoveze interesele meschine pe teritoriul țării noastre”. Mihai Popșoi la Forumul GLOBSEC de la Praga
Full Article 2 minutes read

„Nu vom permite forțelor străine să-și promoveze interesele meschine pe teritoriul țării noastre”. Mihai Popșoi la Forumul GLOBSEC de la Praga

Rusia reprezintă o amenințare hibridă pentru Republica Moldova, Europa și regiunea Mării Negre, a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi în cadrul panelului „Contracararea amenințărilor hibride ale Rusiei” de la Forumul GLOBSEC, care se desfășoară la Praga.

Vorbind alături de ministrul de externe al Cehiei, Jan Lipavský, Popșoi a discutat despre provocările majore, inclusiv războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care devastează această țară prin pierderi umane și distrugerea infrastructurii. „Agresiunea afectează și economia noastră, însă sprijinul partenerilor ne face mai rezilienți„, a afirmat acesta.

Ministrul a vorbit, de asemenea, despre amenințările hibride venite din partea Rusiei, evidențiind dezinformarea, propaganda, atacurile cibernetice și încercările de a devia traiectoria europeană a Moldovei.

Zilnic, suntem nevoiți să combatem multiple falsuri și încercări de manipulare. Nu vom permite forțelor străine să-și promoveze interesele meschine pe teritoriul țării noastre. Vom continua să depunem toate eforturile necesare pentru ca Republica Moldova să-și consolideze locul în marea familie europeană. Viitorul nostru este în Uniunea Europeană, acolo unde prosperitatea și dezvoltarea sunt garantate”, a menționat viceprim-ministrul.

Popșoi a menționat și măsurile naționale pentru întărirea apărării și securității, punctând eforturile de sporire a rezilienței țării.

Totodată, ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a subliniat la forum angajamentul ferm al României de a susține politic și practic Ucraina și Republica Moldova, spunând că „România va continua să le sprijine în procesul de aderare la Uniunea Europeană”.

Recunoscut drept una dintre cele mai importante platforme de dialog politic din Europa, Forumul GLOBSEC evidențiază rolul Europei Centrale și de Est în menținerea stabilității globale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: