Mihail Druță nu va candida la alegerile parlamentare noi, din partea Platformei DA
Full Article 2 minutes read

Mihail Druță nu va candida la alegerile parlamentare noi, din partea Platformei DA

Mihail Druță, candidatul propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) pentru a fi susținut de forțele pro-europene la alegerile parlamentare noi, pe circumscripţia uninominală Hânceşti, nu se va înscrie în cursa electorală. Într-o declarație publicată astăzi, 23 ianuarie, pe pagina sa de Facebook, el a scris că și-a dorit să participe la alegeri „doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste”.

Acceptând propunerea PPDA, am dat un acord prealabil și condiționat, prin care am declarat că voi participa la alegeri doar în calitate de candidat comun al PPDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni politice unioniste. Este evident că acordul meu impunea inițierea neîntârziată a consultărilor corespunzătoare cu formațiunile politice vizate. Din păcate, numele meu a fost rostit în spațiul public în calitate de posibil candidat electoral comun până la încheierea unei înțelegeri între partidele pro-europene și cele unioniste”, a precizat Druță.

Totodată, Mihail Druță a făcut un apel către liderii Blocului electoral Unirea, Partidului Unității Naționale și Partidului Liberal Democrat să analizeze onest și temeinic situația din circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hîncești, inclusiv rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 și ale celor locale din 20 octombrie 2019, în vederea identificării și susținerii unui candidat comun „cu șanse electorale reale, nu imaginare”.

Precizăm că tot astăzi, liderul PDA, Andrei Năstase, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că „Mihai Druţă nu este candidatul Platformei Demnitate şi Adevăr pentru alegerile parlamentare noi pe circumscripţia uninominală Hânceşti, ci este o propunere, o ofertă pentru toţi actorii politici de opoziţie, pro-europeni, naţionali, patriotici”.

Până acum, și-au anunțat candidații pentru alegerile de la Hâncești șase formațiuni politice: Partidul Socialiștilor: Ștefan Gațcan, Partidul ȘOR: Vitalie Balinschi, Partidul Democrat din Moldova: Ion Mereuță, Partidul Unității Naționale: Vlad Țurcanu, Partidul Acțiune și Solidaritate: Olesea Stamate și Partidul Liberal-Democrat – Anatolie Postolachi.

Amintim că, vineri, 24 ianuarie, este ultima zi când doritorii de a candida pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în susținerea candidaților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: